Elk jaar organiseren wij een groot festival in de zomer en daar zijn veel vrijwilligers actief, zowel voor de voorbereiding als tijdens het festival waar ze rondlopen om diverse taken uit te voeren. De meeste van hen moeten een kaart om hebben om toegang te krijgen tot verschillende delen van het festival en daarvoor gebruiken wij altijd een keycord. Hiermee kunnen we de kaarten eenvoudig wisselen en heeft iedereen meteen een leuk aandenken aan de tijd dat ze als vrijwilliger voor ons festival actief zijn geweest. Elk jaar bestellen we hiervoor via dereklameshop.nl een nieuw keycord die we laten bedrukken met het logo van ons festival, het jaartal en de url naar onze website. Zo zijn we meteen ook nog extra zichtbaar als organisatie en dat is een bijkomend voordeel van het gebruik van een keycord.

De keuze voor het keycord dat we gebruiken

We willen elk jaar eigenlijk iets anders om wat diversiteit in onze artikelen aan te brengen. Zo ook voor ons keycoard, waarbij we steeds kiezen voor ander materiaal, ander formaat of een andere kleur. Het fijne bij Dereklameshop.nl is dat er hier best wel wat keuze in is. Zo kun je kiezen uit:

  • Een polyester cord
  • Yogi keycord
  • Reflective keycord
  • Nilton keycord
  • Verschillende breedtes
  • Verschuifbare cord

Er is voldoende keus, ook in de breedte van de keycords, of lanyards zoals ze ook wel genoemd worden. Onze vrijwilligers staan letterlijk in de rij voor deze artikelen, want sommige van hen zijn al een aantal jaar actief als vrijwilliger en verzamelen de keycord van elk jaar dat ze aan het festival een bijdrage hebben geleverd. Dat willen wij natuurlijk stimuleren, vandaar dat we ervoor kiezen om elk jaar een nieuwe aan onze vrijwilligers te geven.

Bestellen, bedrukken en verstrekken

Het bestellen is altijd kinderlijk eenvoudig via de website van Dereklameshop. We kunnen via de site bestellen, maar we bestellen vaak ook nog andere artikelen, dus we laten het liefst in één keer een offerte opmaken met alle artikelen, waar de keycord onderdeel van uitmaakt. Dit jaar hebben we bijvoorbeeld gekozen voor de reflective keycord en dat hebben we met name gedaan omdat we het festival hebben verlegd naar een deel van de avond. In de zomer valt het dan nog wel mee met de snelheid van schemeren, maar we willen de zichtbaarheid van onze vrijwilligers optimaal stimuleren en aangezien we dit type cord nog niet hadden gebruikt, hebben we dit meteen als reden aangegrepen om deze te kiezen. Daarnaast hebben we dit jaar ook weer T-shirts en petjes laten maken, er zijn een aantal sporttassen bedrukt, we hebben wat zonnebrillen afgenomen en we bestellen meteen altijd wat schrijfwaren als pennen en blocknotes, want die zijn altijd wel handig en die delen ook lekker makkelijk uit. Vrijwel iedereen met wie we zaken doen, dus ook de leveranciers, de artiesten, de mensen die workshops komen geven, enzovoorts, krijgen van ons een pakketje met branded artikelen die te maken hebben met ons festival. Zo zijn we altijd in beeld bij hen en ze vinden het vaak ook gewoon wel heel erg leuk om dit soort kleine attenties te ontvangen. Het voordeel is dat ze dit ook in ontvangst mogen nemen. Sommige bedrijven hebben strikte regels over het in ontvangst nemen van cadeautjes en gratis artikelen en deze promotieartikelen zijn daarvoor vaak geen enkel probleem. We geven de hele lijst met artikelen altijd op aan Dereklameshop.nl, zij maken er een mooi voorstel van en nemen daarin de branding van de artikelen mee en voor we het weten is alles alweer klaar en snel afgeleverd. Ze doen dit tegen zeer aantrekkelijke kosten en daarom blijven we hier terugkomen.