Mensen die een project willen beginnen, hebben vaak een probleem: er is niet voldoende geld om het project te financieren. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om alsnog aan voldoende geld te komen en het leek mij daarom goed om iets meer over mijn ervaringen met het financieren van projecten te vertellen. Het is namelijk zo dat ik een aantal jaar geleden graag een cd wilde uitbrengen. Ik denk namelijk dat ik een niet onverdienstelijke muzikant ben, maar zoals dat vaak zo gaat met muzikanten, heb ik niet voldoende geld om zelf een cd uit te brengen. Ik ben daarom gaan kijken hoe ik mijn eerste cd toch kon maken. Ik heb toen gezien dat je vandaag de dag aan crowdfunding kunt doen en daar wilde ik graag meer over weten. Het is namelijk zo dat wanneer je aan crowdfunding doet, je heel snel genoeg geld bijeen kunt hebben om je project toch te kunnen verwezenlijken. Het is echter wel belangrijk dat je weet hoe je het onderste uit de kan kunt halen wanneer het over crowdfunding gaat en dus ben ik gaan kijken of ik ergens meer informatie over crowdfunding kon lezen. Het is namelijk zo dat ik op het internet heel veel projecten voorbij heb zien komen van mensen die geld nodig hadden en door middel van crowdfunding probeerden om dit geld te verzamelen, maar daarbij niet goed te werk gingen. Dat leidde er doorgaans toe dat hun project alsnog niet slaagde. Dat is heel jammer want op deze manier konden zij hun project dus niet voltooien en dus was al hun werk voor niets geweest. Ik ben daarom goed gaan kijken hoe ik zo goed mogelijk gebruik kon maken van crowdfunding en toen ben ik uiteindelijk op de site van teamleader.be terecht weten te komen. Deze site is een bron van informatie voor mensen die graag meer over crowdfunding willen weten. Ik weet niet precies wie deze site gemaakt heeft, maar ik heb gezien dat je hier heel veel goede informatie kunt krijgen over crowdfunding en dat was alles waar ik naar op zoek was. 

Bereid hier uw crowdfunding project goed voor

Wanneer u ook een project wilt financieren op basis van crowdfunding, dan kan ik u aanraden om een keer naar de site van teamleader.be te gaan kijken. Deze site is namelijk een heel goede bron voor mensen die hun project op basis van crowdfunding willen laten slagen. Ik kan u zeggen dat ik zonder deze site nooit een geslaagd project had kunnen neerzetten. Ik heb op teamleader.be namelijk informatie gevonden waar ik heel veel aan heb gehad.

Wat wilt u gaan doen? 

Mocht u inspiratie hebben opgedaan aan de hand van dit artikel, dan kan ik u aanraden om de eerste stappen te zetten om uw project te verwezenlijken. Kortom:

  • Surf even naar teamleader.be
  • Bekijk wat u hier allemaal aan tips over crowdfunding kunt vinden 
  • Maak vandaag nog een plan om uw project te realiseren 

Mocht u nog niet op de site van teamleader hebben kunnen kijken, dan raad ik u aan om dat alsnog even te gaan doen.