Wil je een energiezuiniger huis? Of stoppen met het gebruiken van gas voor de verwarming van je woning? Kies dan voor een warmtepomp! Dit apparaat is beter voor het klimaat en maakt van jouw huis een duurzame woning. En niet geheel onbelangrijk: Het ook nog eens prettig voor de portemonnee. Kortom, er zijn genoeg redenen om zo’n duurzaam apparaat te kopen. Lees dus snel verder voor meer informatie!

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat kan zorgen voor de verwarming van je huis, en eventueel ook voor warm water. Dit doet het door warmte te onttrekken aan de lucht (luchtgekoeld systeem) of de grond (grondgekoppeld systeem), waardoor deze koud wordt. Met behulp van stroom wordt deze warmte aan de andere kant weer afgegeven. Dit proces gaat met behulp van stroom. Alleen de stroom die we opwekken voor het pompen moet betaald worden. De warmte haal je gratis uit de lucht of de grond.

Er zijn twee verschillende soorten warmtepompen:

  • Hybride
  • Standalone
  • Luchtgekoppeld
  • Grondgekoppeld

Een hybride exemplaar haalt warmte uit de buitenlucht. Deze kan samenwerken met de hr ketel op gas. Als er te weinig warmte in de buitenlucht is, kan de hr-ketel het overnemen. Bij een standalone heb je geen CV-ketel nodig.

Voor ieder huis geldt dat er weer een andere warmtepomp geschikt is. Wil je graag advies over welk apparaat geschikt is voor het duurzaam en kostenbesparend verwarmen van jouw huis? Neem dan contact top met de experts van The Sunshine Company. Op www.thesunshinecompany.nl vind je alle informatie die je nodig hebt!

Voordelen warmtepomp

Een warmtepomp in je woning heeft heel veel voordelen. Benieuwd welke dat zijn? We hebben hier enkele voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het is goed voor het klimaat
  • Het is rendabel
  • Je krijgt subsidie
  • Het vermeerdert de waarde van je huis

De warmtepomp is goed voor het klimaat, omdat de CO2 uitstoot van je verwarming daalt met zo’n 25 tot 50 procent. Bovendien heb je geen gas of minder gas nodig. Ook is het plaatsen ervan zeer rendabel. Bij 75% van de huizen is het zeker rendabel. Dit omdat je minder geld kwijt bent aan de verwarming van je huis. Je hoeft enkel te betalen voor de stroom die de pomp gebruikt om warme lucht van buiten naar binnen te verplaatsen! Benieuwd of het voor jouw huis ook rendabel is? Neem dan contact op met The Sunshine Company. Zij leveren maatwerk en kunnen je adviseren en begeleiden.

De Nederlandse overheid geeft een flinke subsidie bij de aanschaf van een warmtepomp. Daarmee is het nog rendabeler geworden om er een aan te schaffen. De hoogte van de subsidie bedraagt minstens 1500 euro. Een energiezuiniger apparaat kan je zelfs nog meer subsidie opleveren! Wil je hulp bij het aanvragen van je subsidie? The Sunshine Company kan je helpen bij het aanvragen hiervan. Zo verkort je heel gemakkelijk de terugverdientijd! 

Tot slot is het nog belangrijk om te vermelden, dat alle voordelen van de warmtepomp je huis ook zeer aantrekkelijk maken voor eventuele kopers in de toekomst. Het verduurzamen en energiezuinig maken van je huis is dus niet alleen nu slim, maar kan je ook in de toekomst veel opleveren! Kijk voor meer informatie eens op de site van The Sunshine Company en neem contact met ze op voor een advies op maat. Lees meer…