Een sloopauto is als een blok aan je been, want je hebt er niks meer aan en je wilt er dan ook zo snel mogelijk vanaf. Maar een sloopauto is geen afval dat je bij de weg kunt zetten. Ten eerste betreft het een auto, dus deze moet opgehaald worden door een sloopdienst of autogarage. En ten tweede kun je er geld voor ontvangen, want een sloopauto is nog altijd geld waard. Daarnaast moet je de auto afmelden bij de belastingdienst en je dient een vrijwaringsbewijs te ontvangen, dus je kunt een sloopauto niet zomaar bij het grofvuil zetten. Dat betekent echter niet dat het lastig is om een sloopauto te verkopen. Sterker nog, een sloopauto verkopen is een stuk eenvoudiger dan het verkopen van normale auto die nog kan rijden. In het laatste geval heb je immers te maken met kritische kopers die er alles aan doen om de prijs omlaag te brengen. Het is dan ook maar net hoeveel mensen interesse hebben en hoeveel van die mensen oprecht zijn. Een auto verkopen kan dan ook best een frustrerende aangelegenheid zijn. Maar een sloopauto verkopen is een heel ander verhaal. Je auto is niet meer geschikt om in te rijden, dus de sloopauto zal gedemonteerd worden. Onderdelen die nog bruikbaar zijn worden verwijderd en de rest van de auto wordt volledig gesloopt. Soms wordt de auto bijvoorbeeld samengeperst tot een groot metalen blok. Je hebt dus niet met particuliere kopers te maken, maar met sloopbedrijven die de onderdelen goed kunnen gebruiken. Maar je hoeft niet zelf een advertentie te plaatsen in de hoop dat sloopbedrijven deze advertentie lezen. Je kunt je auto namelijk gewoon aanmelden bij de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Deze dienst heeft connecties met verschillende erkende demontage- en autoschade bedrijven. Jij hoeft dus verder niets te ondernemen. Je hoeft je auto nergens naar toe te brengen, je hoeft je auto niet af te melden bij de belastingdienst en je hoeft ook geen vrijwaringsbewijs aan te vragen, want dit wordt allemaal geregeld door de Nationale Sloopauto Ophaaldienst. Je 24 uur per dag en 7 dagen in de week contact opnemen met deze dient om je sloopauto te verkopen. Je kunt vervolgens een afspraak maken op een moment dat het jou uitkomt. Ben je overdag druk, dan kun je ook ’s avonds een afspraak inplannen. Tevens heb je de mogelijkheid om in het weekend je sloopauto te verkopen en op te laten halen. Alle eventuele zorg en stress wordt je dus uit handen genomen. Je sloopauto waar je niets meer mee kunt wordt opgehaald en je krijgt vervolgens direct het bedrag in contanten uitbetaald. Alles wat betreft de belastingdienst en dergelijke wordt geregeld en jij bent verlost van je sloopauto.

Kijk op de site van sloopautoverkopen.com voor meer informatie over sloopauto verkopen

Mocht je een sloopauto kwijt willen, dan kun je via de site van sloopautoverkopen alvast meer informatie vergaren. Je leest op de site precies wat je moet doen en wat de procedure zal zijn indien je je sloopauto wilt verkopen. Dus als je auto niet meer te redden is of door de APK is afgekeurd, verkoop je sloopauto dan aan de Nationale Sloopauto Ophaaldienst.

Hoe werkt het als ik mijn auto wil verkopen?

Mocht je je sloopauto willen verkopen, dan gaat dat via drie eenvoudige stappen:

  • Bel via het 06 nummer op de site
  • De medewerker noteert de gegevens
  • Maak een afspraak

Meer is er niet nodig en het maken van een afspraak gebeurt een kwartier na je telefoontje. Dus al met al duurt het misschien 20 minuten en daarna wordt je auto netjes opgehaald.

Lees meer…