Meer informatie gezocht over de vaste tarieven van makelaars? Dan ben je bij ons van verkoopmakelaaroffertes aan het juiste webadres. Als team informeren we jou graag verder, zodat je een goede makelaar zult vinden. Het begint allemaal bij informatie, want zonder een goede voorbereiding weet je niet met welke vaste tarieven je rekening kunt houden. Makelaarskosten zijn wisselend en er kunnen echt grote verschillen zijn per makelaar. Hoe jij de voordeligste makelaar kunt vinden, leggen wij je graag uit! Op onze website vind je meer informatie over vaste tarieven van makelaars 2019.

Makelaars vaste tarieven

Makelaars hanteren elk een eigen kostenopbouw en verkoopstrategie. Dit zorgt ervoor dat de tarieven anders worden berekend en de eind bedragen behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. De grootste kostenpost is makelaarscourtage. Hierbij dien je een percentage tussen gemiddeld de 1-2% van de verkoopsom aan de makelaar te betalen. Daarnaast worden er opstartkosten berekend. Dit een vast tarief dat ingezet wordt om jouw huis of woning in de verkoopmarkt te plaatsen. Denk aan advertenties op verschillende websites, brochures opstellen en professionele foto’s van jouw woning laten maken. In 2019 liggen de kosten hiervoor gemiddeld tussen de €300,- en €500,-. Hoe langer jouw woning te koop staat, hoe meer kosten er gemaakt dienen te worden. Als er geïnteresseerden zijn, dienen er tevens bezichtigingen te worden gehouden, er volgt eventueel een taxatie en het contact dient te worden onderhouden. Al deze kosten behoren tot de vaste tarieven van makelaars. Hanteert een makelaar een all-in prijs? Dan heeft dit voor- en nadelen. Je weet hierdoor vooraf wat je kwijt bent aan makelaarstarief. Daarbij dien je wel kritisch te blijven naar welke diensten er vallen onder de vaste kosten. Cruciale diensten zijn vaak niet meegenomen en kosten daardoor extra. Bovendien dien je hetzelfde percentage courtage te betalen als het verkoopresultaat tegenvalt. Omdat elke makelaar een eigen tarievensysteem aanhoudt, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende partijen. Hiervoor hebben wij op onze website ook een handige vergelijkingstool. Zo kun je eenvoudig vergelijken, welke makelaar het beste bij jou past en welke vaste tarief de makelaar hanteert.

Makelaarscourtage grootste gedeelte van tarieven makelaar

Courtage ligt, zoals gezegd, tussen de 1-2% van de verkoopprijs en kan uitwijken naar 0,7%. Gemiddeld ligt het percentage op 1,5%. Dit is al snel €2000-6000. Aangezien het afhangt van de verkoopsom van jouw woning, is dit tarief pas na verkoop definitief. Tot die tijd kun je dit berekenen op basis van de verwachte verkoopsom. Door vooraf offertes van makelaars te vergelijken, kun je herleiden welke makelaar het voordeligste is. Een verschil van een paar procent lijkt namelijk weinig, maar gaat in werkelijkheid wel om duizenden euro’s! De meeste mensen kiezen voor een makelaar bij hen uit de buurt en gaan niet uitgebreid offertes vergelijken. Dit is één van de meeste gemaakte fouten, want vaste tarieven van makelaars zijn heel divers en kunnen echt fors verschillen. Zonde van het geld, want het is helemaal niet nodig!

Kortom, makelaars vaste tarieven:

  • Ga goed voorbereid van start en lees onze informatie zorgvuldig door
  • Voorkom veelgemaakte fouten en grote risico’s 
  • Vraag meerdere offertes op (de gouden tip!)
  • Bekijk altijd kritisch welke diensten er onder vaste tarieven vallen
  • Voor meer informatie over de vaste tarieven die verbonden zijn aan verkoop en makelaars

Wil je meer informatie over vaste tarieven van makelaars? Bekijk dan onze website voor handige informatie: verkoopmakelaaroffertes.nl! Wij helpen je graag verder met al jouw vragen omtrent koop en verkoop van ontroerend goed. 

Lees meer…