Make-upartiesten moeten belangrijke vaardigheden leren voordat ze een spons of borstel in de hand nemen. Ze leren het huidtype van een cliënt beoordelen, inclusief kleur, conditie en gevoeligheid. Deze factoren bepalen het type en de kleuren van de make-up die moet worden gebruikt. Het leren van kleurprincipes is een ingewikkelde vaardigheid die rekening houdt met ras, etniciteit, duidelijke huidskleur en de ondertonen van kleur. Een Make up artist moet ook de botstructuur van een cliënt bestuderen om te beslissen waar en hoe de make-up en moet worden aangebracht om de gewenste resultaten te bereiken. Een Make up artist leert de huid goed voor te bereiden voordat hij of zij make-up aanbrengt. Ze oefenen het aanbrengen van lippenstift, foundation, blush, oogschaduw en wenkbrauw liner. Daarnaast leren ze ook hoe ze het gebruik van make-up kunnen aanpassen voor andere looks. Zo gaan ze verder dan de basis en leren ze hoe je make-up aanbrengt voor high-fashion catwalk-looks, theatrale producties, bij helder of weinig licht en binnen- en buitenevenementen. Een Make up artist maakt uiteraard gebruik van heel wat gereedschap. Van sponzen, borstels en hightech airbrushen tot een breed scala aan soorten make-up. Aspirant-visagisten leren hoe ze de vele soorten borstels moeten gebruiken en de voor- en nadelen van de soorten make-up. Het komt vaak voor dat make-upartiesten gespecialiseerd zijn in het wegwerken van onvolmaaktheden met make-up of het bedekken van tatoeages met airbrushen. Make-upartiesten die in een theater werken, gebruiken vaak meer dan make-up om het uiterlijk van een personage te bereiken. Hiervoor hebben ze pruiken, baarden, valse wimpers en prothetische lichaamsdelen ter beschikking. We hoeven is dus niet aan toe te voegen dat Make-up artiesten over een flinke dosis creativiteit dienen te beschikken. De vaardigheden samengevat:

  • huidtype kunnen beoordelen
  • kennen van kleurprincipes
  • in staat zijn om een botstructuur te analyseren
  • extreme kennis van make-up
  • creatief zijn

Werkt een Make up artist lange dagen?

Als je Make up artist bent, moet je bijna de hele dag op je benen staan. Vaak gebogen in ongemakkelijke lichaamshoudingen (hoge stoelen en perfecte verlichting zijn meestal alleen beschikbaar op fotosessies in professionele fotostudio’s). Een make up artist rent voortdurend rond op locatie. Je komt in situaties waarin je uren wandelt met je grote tas vol make up. Als je ingehuurd wordt voor modellenwerk, werk je in onaangename hitte en vochtigheid of op de meest extreme plaatsen (rotswanden of aan de rand van een actieve vulkaan). Al deze extreme situaties vereisten een zorgvuldige planning en uitvoering, om nog maar te zwijgen van intens onderhoud van de make-up. Je make-up moet altijd en overal perfect in orde zijn. Ja, een Make up artist werkt lange dagen! Maar haalt erwel heel veel voldoening uit.

Andere vaardigheden

Om een ​​succesvolle visagist te zijn, moet je creatief en artistiek zijn, experimenteren met ideeën en materialen en een goed oog voor kleur hebben. Zoals hierboven vermeld, kan een Make up artist zeer lange dagen werken. Werkuren die ze voornamelijk doorbrengen al staand. Een groot uithoudingsvermogen en fit lichaam is wat ze nodig hebben. Daarnaast kan het werk soms stressvol zijn, met vroeg opstaan en veel reizen voor fotoshoots en laat gaan slapen voor theaterwerk. Voorbereidingen op optredens kan iedereen onder druk zetten. Goede communicatievaardigheden stellen je verder in staat om als Make up artist effectief te communiceren met producenten, schrijvers, acteurs en modellen zodat iedereen het eens is over het te bereiken doel. Ben je op zoek naar een ervaren make-upartiest voor een van jouw projecten? Voel je vrij het portfolio te bekijken van Kira Kroegman. Je kunt haar inhuren via de website www.kirakroegman.com.