Boiler voor de keuken kopen is geen drama meerToen we ons nieuwe huis introkken, wisten we dat er veel werk voor ons klaarlag. We wisten immers heel goed dat we gekozen hadden voor een huis met een bijzondere matige staat en we waren klaar om de uitdaging aan te gaan. Mijn vriend weet veel van klussen. Hij is goed met het vervangen van vloeren, het neerhalen en opbouwen van muren en kan letterlijk alles met hout. Ook het vervangen van de plafonds was geen probleem, mede dankzij de hulp van zijn vader die elektricien is en graag wilde helpen. Maar daarna begon het traject van het maken van keuzes die een stuk moeilijker waren. We zijn ons ervan bewust dat tegenwoordig alles een energielabel heeft en dat er tal van mogelijkheden zijn. Een boiler voor de keuken kopen leek daarmee een onbegonnen proces. Een boiler voor de keuken, ja – welk model moet je dan hebben? Hoeveel liter water heb je nodig en hoe installeer je een boiler in de keuken? We zochten informatie op het internet en kwamen er direct achter dat minstens de helft van de informatie niet kon kloppen: de informatie over een boiler in de keuken plaatsen sprak elkaar namelijk keihard tegen.

Een boiler in de keuken via de experts

Via mijn schoonvader kwamen we in contact met mensen die ook net een huis hadden verbouwd en die contact hadden gehad met de mensen van Boiler Garant. Zij wezen ons op de pagina met boilers (boilergarant.nl) waar we al snel zagen dat het verstandig was om gewoon direct een afspraak te maken. Geen gezeur, gewoon advies op maat rond een boiler in de keuken. We gingen in gesprek met de expert die ons erop wees dat een gezinsuitbreiding zou zorgen voor een veel grotere vraag naar warm water. Daar hadden we niet bij stil gestaan. Ook vertelde hij dat de plek van de montage van groot belang was voor het rendement. We besloten om het installeren van de boiler in de keuken gewoon over te laten aan de vakmensen van Boiler Garant die een leuke prijs wisten te maken van de boiler voor de keuken plus de installatie. Zo waren we gewoon direct klaar en konden we verder met de andere elementen van de verbouwing die inmiddels al te lang stil hadden gestaan. Het was tijd om meters te gaan maken! Gelukkig kon mijn schoonvader nog een aantal uren vrijmaken, want we kwamen er al snel achter dat we helemaal geen verlichting buiten hadden en met de donkere maanden die eraan kwamen was dat niet echt praktisch.

Verbouwen, een leuke uitdaging

We hebben van onze ervaringen geleerd. Het verbouwen van een huis is een leuke uitdaging met veel mogelijkheden. Je kunt het huis aanpassen naar je eigen wensen, je kunt zelf invulling geven aan de indeling en er zijn tal van mogelijkheden wanneer je eerst alles stript. Maar we hebben ook gemerkt dat informatie vanaf het internet lang niet altijd even praktisch is en dat het aan te raden is om gewoon eens te praten met de mensen die verstand hebben van de zaken. Meer verstand dan mensen die het internet proberen te vullen en hun mening presteren als een feit. Wij weten in ieder geval zeker dat we dit nog een keer willen gaan doen in de toekomst en ook dan kiezen voor de mensen met vakkennis zodat we zeker weten dat we de juiste handelingen doen. Misschien lijkt dat wel duurder, maar uiteindelijk valt het goedkoper uit omdat alles ineens goed is na het verbouwen.