Het is natuurlijk heel wat als je durft te zeggen dat iemand de beste tuinarchitect in Utrecht is, maar Veenboer Tuinarchitectuur doet deze naam wat mij betreft echt eer aan. Voor zowel onze voor- als achtertuin hebben wij ze ingeschakeld en ze overtroffen werkelijk al onze verwachtingen. Toen we nog maar net in ons nieuwe huis woonden dachten we eerlijk gezegd dat we heus wel zelf een plan voor de tuin konden tekenen, dat leek helemaal niet zo moeilijk! Maar na wekenlang elke avond tekenen en discussiëren besloten we dat als we echt een uniek tuinontwerp wilden we toch echt een tuinarchitect in Utrecht in de arm moesten nemen. Als iemand me van tevoren had verteld dat het resultaat zo mooi zou zijn hadden we daar ook absoluut direct voor gekozen in plaats van dat we zelf gingen schetsen. Natuurlijk hebben we wel iets aan die schetsen gehad, want bij Veenboer (tuinarchitect in Utrecht,) heb je natuurlijk wel altijd een eigen inbreng. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en persoonlijke voorkeuren, bijvoorbeeld welke vormen en kleuren we heel mooi vonden versus waar we niet zo van hielden. Wij houden bijvoorbeeld totaal niet van paarse bloemen zoals lavendel, en hebben liever wit, lichtroze en hier en daar wat rode accenten. Maar omdat we zelf geen planten- en bloemenkennis hebben was dit toch lastiger dan gedacht. Bij de tuinarchitect in Utrecht werden al onze wensen en eisen omgezet in een prachtig plan, dat werkelijk al onze verwachtingen overtrof. Het is zó uniek en creatief, ik kan niet wachten tot het helemaal volgroeid is. De tuin is namelijk op dit moment wel al ‘af’ en volledig aangelegd, maar volgens onze tuinarchitect in Utrecht moeten veel van de planten nog even groeien en pas over een jaartje zien we het uiteindelijke resultaat. 

Hoe werkt de tuinarchitect in Utrecht?

Wat wij hebben gemerkt is dat ze bij Veenboer tuinarchitectuur in Utrecht veel waarde hechten aan de persoonlijke voorkeuren van de klant. Er zijn namelijk heel veel trends op dit moment, zoals Marokkaanse loungeplekken, maar wat in de mode is is helemaal niet belangrijk. Wat wel belangrijk is, is wat jij als klant en uiteindelijke gebruiker van de tuin mooi en praktisch vindt. Misschien wil je helemaal geen loungehoekje, maar plof je liever met een handdoekje neer op het gras. Of wil je juist zo weinig mogelijk groen in verband met het vele onderhoud, maar wel je wel dat het er allemaal gezellig uitziet. Dat is best een flinke uitdaging, en de tuinarchitect in Utrecht kan je hier goed in helpen. Een beetje van jezelf en een beetje van de tuinarchitect in Utrecht zal ik maar zeggen. De wensen en smaak van de klant, maar dan in een professioneel jasje gegoten door Veenboer Tuinarchitectuur. Dit proces hebben wij als heel prettig ervaren omdat er uiteindelijk een tekening uit is komen rollen die super goed past bij onze smaak, onze wensen en zelfs (niet geheel onbelangrijk!) bij ons huis. Ons huis is namelijk best oud en karakteristiek en dus is het zaak daar slim op in te spelen met het ontwerpen van de tuin, zodat beiden bij elkaar aansluiten. Iets wat we zelf absoluut niet hadden kunnen doen.

De werkwijze van Veenboer Tuinarchitectuur

Veenboer tuinarchitectuur (https://veenboertuinarchitectuur.nl) werkt heel transparant en overzichtelijk, in de volgende vijf  stappen:

  • Intakegesprek + offerte
  • Schetsontwerp
  • Voorlopig ontwerp
  • Definitief ontwerp en beplantingsplan
  • Tuinaanleg

Bij iedere stap heb je eigen inbreng en kun je bijsturen, waardoor het uiteindelijke ontwerp van de tuinarchitect in Utrecht helemaal bij je past, en je nog jarenlang plezier zult hebben van je prachtige tuin!