Hoe goed je huis ook is ontworpen, slechte verlichting kan de sfeer echt doden. Een inbouwspot led is een optie die strategisch kan worden gebruikt om dit te verhelpen, maar ze kunnen ook je plafond veranderen in Zwitserse kaas en bepaalde ruimtes in een saai licht verbergen. Het doel van een inbouwspot led is niet alleen zichtbaarheid brengen, maar ook aandacht en ambiance aan je omgeving toe te voegen. Daarom is het toepassen van verlichting in lagen van cruciaal belang: combineer bijvoorbeeld een inbouwspot led met een verscheidenheid aan andere soorten verlichting (zoals decoratieve hangers, tafellampen en kaarsen) om de kamers een gebalanceerd en uitnodigend gevoel te geven. Hoe te beginnen, lees je in de tips hieronder.

Tips inbouwspot led

  • Benadruk de muur met licht en niet de vloer – Inbouwverlichting is er in verschillende configuraties. Een wall washer is een armatuur die meestal 18 tot 24 inch van de muur wordt geplaatst (afhankelijk van de hoogte van uw plafond) en wordt gebruikt om licht uit te stralen over een groot oppervlak. Wanneer licht van een verticaal oppervlak in een kamer wordt gekaatst, creëert het een groot gevoel van verlichting: u ziet de muur eerder dan de armatuur zelf.
  • Benadruk kunst en objecten – In plaats van een ruimte met een even raster van verlichting af te dekken, introduceert u een (of enkele) spotlight om het oog te oriënteren. Anders dan de wall washers, wijzen schijnwerpers met hun smalle balken je aandacht op een specifiek punt in een ruimte. Bijvoorbeeld, het installeren van een inbouwspot led in een badkamer, boven een porseleinen lavabo en bad, zorgt ervoor dat de armaturen fonkelen en knallen.
  • Kies de juiste trimstijl – We weten allemaal dat schoonheid in de details zit. Een inbouwspot led wordt geleverd met veel verschillende trimopties en openingen, en door de juiste te kiezen, kunnen zelfs de meest onopvallende plafondlampen worden beschouwd als zeer verfijnd. High-end armaturen worden aangeboden in metalen afwerkingen die er geweldig uitzien in houten plafonds. Voor meer minimale toepassingen kun je armaturen installeren die in het plafond zijn gepleisterd om er naadloos uit te zien: het enige dat je ziet, is een origami-achtige uitsparing in het plafondvlak.
  • Test de lampkleur (en streef naar warmte) – Niet alle lampen zijn gelijk. Heel wat mensen geven de voorkeur aan de warme gloed van gloei- en halogeenverlichting. Er zijn nu een heleboel uitstekende LED-fabrikanten, maar het is nog steeds belangrijk om de kleurkwaliteit van hun LED’s te testen voordat je ze koopt. Voor residentiële toepassingen, is het aangeraden om de warmste beschikbare LED te gebruiken (meestal +/- 2700k). Dit komt dicht bij de kwaliteit van halogeenverlichting, hoewel het niet precies hetzelfde is. Wees gewaarschuwd dat sommige van de meer betaalbare LED-lampen zeer weinig consistentie in kleurkwaliteit hebben, en dat je eigenlijk verschillende tinten van licht van het ene armatuur naar het andere kunt zien.

Verlichting kopen

Een inbouwspot led is ideaal voor kamers met lage plafonds. Deze verlichting, ook wel downlights genoemd, hebben drie hoofdcomponenten die het type inbouwspot led kunnen definiëren: de behuizing, trimstijl en het lamptype. Bepaal om te beginnen waar je de verlichting wilt installeren en hoeveel spots je nodig hebt. Een inbouwspot led is een belangrijke aanschaf, maar niet altijd het gemakkelijkste item om te kopen. Je vindt misschien een ontwerp waar je dol op bent, maar de verschillende afwerkingen, materialen, kleuren en maten die beschikbaar zijn, kunnen je twijfels bezorgen om het in je winkelwagentje te leggen. Je aankoop wordt een zelfverzekerde aankoop als je beroep doet op Ledinbouwspotsleds. Bezoek de pagina www.ledinbouwspotsleds.nl voor het vinden van de juiste inbouwspot led en creatieve ideeën.