Riool verstoptAls het riool verstopt zit, dan is dit natuurlijk echt ontzettend vervelend! Je moet hier zo vaak van gebruik maken, veel vaker dan je op het eerste gezicht misschien zou denken. Er zitten namelijk nogal wat zaken in jouw huis hierop aangesloten. Denk dan aan de:

  • wasmachine
  • vaatwasser
  • douche
  • bad
  • toilet
  • gootstenen

Met andere woorden, eigenlijk alles waar je met water te maken hebt. Werkt dit niet goed, dan kun je heel veel taken in huis gewoon niet meer uitvoeren. Zit je riool verstopt, dan kun je bijvoorbeeld niet afwassen, want niet alleen kan de vaatwasser dan het afvalwater niet afvoeren, je kunt ook niet met de hand de afwas doen, want ook dan raak je het afwaswater niet kwijt. De was zal dan ook blijven zitten en wat dacht je van naar de wc gaan? Als de afvoer dicht zit, als de rioolbuis niet meer doorloopt, dan kun je dus niets meer in huis doen waar water bij komt kijken. En dat is natuurlijk echt ontzettend onhandig, maar dat realiseer je je vaak pas op het moment dat je riool verstopt zit.

Voorkom dat riool verstopt raakt

Het beste is het natuurlijk om te voorkomen dat je met dit probleem te maken krijgt, om te voorkomen dat je riool verstopt raakt. Wat kun je hier nu zelf aan doen? Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat:

  • je de buizen goed schoonhoudt
  • dat je geen etensresten door de gootsteen spoelt
  • je geen vette zaken doorspoelt

Vaak zit het probleem namelijk in een opeenhoping van vet, vuiligheid, etensresten en zeepresten. Door zoveel mogelijk te voorkomen dat dit in de leidingen terecht komt, kun je dus al voor een groot deel rioolproblemen voorkomen. Daarnaast helpt regelmatig schoonmaken ook dat het riool verstopt komt te zitten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een azijn of sodaoplossing in de afvoer te doen en dit door te spoelen met kokend water. Ook het loskoppelen van de sifon, die zich onder de afvoer bevindt, en deze schoonmaken kan veel problemen voorkomen. Zo kun je dus zelf echt wel wat maatregelen nemen om te voorkomen dat je te maken krijgt met het vervelende probleem dat het riool verstopt zit. Je moet alleen dus wel even weten wat je moet doen en dit dan ook regelmatig bijhouden!

Verstopping verhelpen

Zit jouw riool verstopt op dit moment, dan heb je daar natuurlijk helemaal niets meer aan, het is dan alleen nog relevant voor het verhelpen van toekomstige rioolproblemen. Maar als je nu een verstopping hebt, wat moet je dan doen? Je kunt bij een kleine verstopping gebruik maken van een rubberen ontstopper, bij een grotere van vloeibaar ontstoppingsmiddel. Maar soms is dit niet voldoende en moet je gewoon andere maatregelen nemen. Het meest efficiƫnt is het om dan een specialistisch bedrijf hiervoor in te schakelen. Zij weten immers precies wat er gedaan kan worden als een riool verstopt zit. Voor hen is het een dagelijkse klus en zij beschikken daardoor over de juiste materialen en over de juiste kennis om dit op te lossen! Een specialist op dit gebied kun je heel gemakkelijk vinden door gebruik te maken van RioolprobleemKwijt. Op hun website rioolprobleemkwijt.be kun je al hun contactgegevens vinden. Nadat je hen gecontacteerd hebt, nemen zij meteen contact op met een specialist in jouw regio en deze kan jou dan snel komen helpen. Zo ben jij zo snel mogelijk weer van je probleem verlost en kun je weer gewoon gebruik maken van water in jouw huis. Zit jouw riool verstopt, neem dan dus contact op met RioolprobleemKwijt en de oplossing komt er aan!