Het kan je zomaar overkomen. Je ziet iemand en bent meteen geïnteresseerd zonder ook maar een woord met elkaar te hebben gewisseld. Gevoelens komen uit het niets en laten zich door niets en niemand tegenhouden. Ik had dit in mijn tweede werkweek bij mijn nieuwe baan. Alles is dan natuurlijk nieuw dus ik zocht daarin mijn eigen weg en toen zag ik hem. Een van mijn collega’s waar ik zeer nauw mee samenwerk. Ik zag hem, keek hem in de ogen en ik voelde het meteen in mijn buik. Ik weet nog dat ik dacht, nee dit kan niet. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee lieve kinderen. Ik ben echt niet van plan om mijn man en kinderen te verlaten maar toch heb ik het dus flink te pakken. Ik ben superverliefd op mijn collega. En elke keer als we samenwerken  of in de vergader ruimte zijn voel ik een bepaalde spanning. Ik vind het enorm lastig want mijn gevoel neemt een loopje met me terwijl mijn verstand me verteld dat dit niets kan worden. Nu niet, nooit niet. En dit doet pijn. Ik voel me hier heel rot over, het is echt liefdesverdriet.

Liefverdriet verwerken zonder hier over te praten

Ik voel me ontzettend rot, aan de ene kant omdat ik het gevoel dat ik mijn man bedrieg. Maar aan de andere kant heb ik echt liefdesverdriet. Deze collega is zo leuk, ik ben zo graag in zijn buurt omdat hij me een goed gevoel geeft. Hij is charmant en ik voel dat er iets opbloeit maar het kan niet. Dit zal alles kapot maken dus ik ga er niet op in. Ik voel me heel erg verdrietig, het liefst wil ik de hele dag alleen maar huilen. Ik word verscheurd in twee kampen en ik weet niet wat ik moet doen. Ik kan er ook met niemand over praten. Ik durf het met niemand te delen en moet dus een manier zien te vinden om mijn eigen liefdesverdriet te overwinnen.

Verwerken van je geheime liefde

Het is ontzettend lastig om in het geheim verliefd te zijn. Ik weet dat het niet mogelijk is om iets met deze verliefdheid te doen. Dit maakt me verdrietig, ik voel het echt als kramp in mijn buik. Ik heb enorm veel liefdesverdriet en ik doe hard mijn best om dit te verweken. Hoe kom je over je liefdesverdriet heen van je geheime liefde:

  • Je kan schrijven, pas hier wel mee op want niemand mag dit dus lezen.
  • Schrijf op je telefoon in een word document en sla dit niet op of schrijf in een schriftje wat je ergens opbergt.
  • Praat erover met iemand in een andere verhaalvorm.
  • Vertel het verhaal van een vriendin die verliefd is op een collega maar haar man niet wil verlaten.
  • Dit kan een mooie manier zijn om je eigen verhaal te delen zonder je eigen naam te noemen.  
  • Wees lief voor jezelf en neem alle tijd die je nodig hebt om dit te overwinnen
  • Ex terug

Het kan je zomaar overkomen dat je verliefd wordt. En dan heb je het zomaar keihard te pakken.
Maar dan zit je er mooi mee, die vlinders in je buik en die roze wolk waar je op zweeft. Want wat ga je doen als je opeens verliefd wordt op een goede collega. En je hebt echt niet de behoeft om je man en kinderen te verlaten? Dan ben je toch echt wel de pineut, want hier kan je dus echt met niemand over praten. En dat doet pijn. Wil je meer lezen over hoe je met je liefdesverdriet kan omgaan, lees dan hier verder exterug.nl.