Als ik op vakantie ga, dan ga ik op zoek naar plaatsen in de wereld waar ik mij in een sprookjeswereld kan wanen. Ik ben altijd op zoek naar plaatsen met een aparte sfeer. Toen ik nog in mijn eentje was, ging ik altijd graag naar plekken waar veel mensen waren, maar sinds ik een relatie heb, vind ik het ook leuk om naar plekken te gaan waar je samen van de rust kunt genieten. Mijn vriend is half Zweeds en zo kwamen we op het idee om naar Zweden op vakantie te gaan en wel naar Lapland. Voor het boeken van de Lapland vakantie kwam ik terecht op xplorethenorth.nl

Even weg van alles

Ik houd van plekken waar ik even aan de realiteit kan ontsnappen. Ik houd trouwens überhaupt van ontsnappen aan de realiteit. Je doet mij een enorm plezier met films als The curious case of Benjamin Button en Forrest Gump. In het vrije werk dat ik als kunstenaar maak, zie je dat ook terug. Ik ben er altijd op uit om mensen in andere sferen te brengen. Ik geloof ook dat dat nodig is om de dingen in het alledaagse leven aan te kunnen, maar ook om ze te relativeren en er van een afstand naar te kunnen kijken. Twee keer per jaar neem ik letterlijk afstand van alles en ga ik alleen of met mijn vriend een paar weken op vakantie. Dit jaar werd het dus onder andere de Lapland vakantie. Ik ben altijd gefascineerd geweest door het gebied. Hoe leeft men daar? Hoe ziet men eruit? Wat bindt de mensen? Maar vooral: Hoe anders moet het daar zijn dan in ons kikkerlandje. Mijn vriend heeft familie in Noord Zweden in de buurt van Zweeds Lapland. Hij ging vroeger nog wel eens op vakantie naar Lapland. Ik wilde wel graag gaan, maar ik ben niet zo goed bestand tegen de kou en dus besloten we de Lapland vakantie in de zomer te boeken. Maar als je naar Lapland op vakantie gaat, kun je natuurlijk niet vertrekken zonder het Noorderlicht te hebben gezien. We zijn dus de laatste week van augustus voor drie weken naar Zweeds Lapland op vakantie gegaan.

Lapland vakantie: Een onvergetelijke ervaring

Het was zo prachtig! Het is echt alles wat je je ervan voorstelt als je de foto’s op de site ziet. Een prachtig zomerhuis met prachtige buitenruimte aan een heerlijk fris meertje met geweldige dennenbomen rondom. Wij hadden enorm geluk met het weer op onze Lapland vakantie. Het was elke dag minstens twintig graden. Ik ben elke dag gaan zwemmen in het meertje nadat we hadden gewandeld of gefietst. Daarna gingen we heerlijk in de sauna. De lucht die je daar inademt is hemels. Het eten is voortreffelijk. Elke dag opnieuw stond een topchef de lekkerste Scandinavische gerechten te bereiden. Het was de meest romantische, ontspannende en gezondheidsverhogende reis die ik ooit gemaakt heb. In de tweede week van onze Lapland vakantie hebben we het Noorderlicht mogen zien. We zaten samen bij het vuur met een deken over en voelden ons kleine kinderen die werden getrakteerd op een sprookje. Je kunt bij Xplore the North terecht voor een Lapland vakantie in de categorieën:

  • Lapland authentiek winter
  • Fins Lapland wintersport
  • Lapland  en Lofoten zomer (waaronder Zweeds Lapland)