Mijn man en ik hebben twee schoolgaande kinderen die af en toe iets moeten printen voor school. Steeds meer gaat digitaal, dus we vonden het niet de moeite waard om apart een printer aan te schaffen voor de printjes die ze af en toe moeten meenemen. We hoeven ook geen printer thuis want bij ons om de hoek zit een winkel waar je kunt printen. Goes is een kleine stad in Middelburg waar eigenlijk alle soorten winkels wel zitten. Wij wonen niet te ver van het centrum en kunnen lopend alle boodschappen doen die we nodig hebben. Dat geldt dus ook voor het printen in Goes. De kinderen vinden het geen probleem af en toe even de deur uit te moeten als ze moeten printen. Goes bezit een leuk winkelhart en vaak halen ze dan iets lekkers voor na het leren. Ik laat ze al wat langer hun eigen gang gaan en af en toe gaan ze dan naar de stad. Ik weet dat ik ze zelfstandig op pad kan sturen voor het printen in Goes, omdat het een relatief veilige stad is en ik de mensen van de drukkerij ook ken. Bovendien rekenen ze prima prijzen voor het printen. Kijk maar op drukkerij-goes.nl. Goes is een mooie plek, maar mensen denken vaak dat er bijna niets is. Dat wordt wel vaker gedacht over steden en dorpen in de provincie Zeeland. Dat is echter helemaal niet waar, en dat blijkt maar weer omdat je ook gewoon kunt printen in Goes. 

Hoe werkt printen in Goes?

Printen bij een copyshop of drukkerij is vaak relatief eenvoudig. Het verschilt per winkel wat de werkwijze is, maar hier kun je je eigen USB-stick meenemen om vanaf daar te printen. Goes bezit één drukkerij, dus dat is de enige manier die we hier kennen. Een andere copyshop kan bijvoorbeeld gebruik maken van computers waarop je kunt internetten, zodat je je bestanden via die weg kunt ophalen. Bij ons doen ze dat niet, maar dat is geen probleem. Je kunt zelfs een USB-stick lenen als het moet. Dat is het mooie van een stadje in Zeeland, het is er over het algemeen heel gemoedelijk. Mijn kinderen printen voornamelijk zwart-wit en op A4-formaat, maar bij de meeste drukkerijen kun je ook terecht voor: 

  • A3 of andere formaten
  • Kleurdrukken
  • Drukken op canvas
  • Posters en folders
  • Drukken op speciaal of luxe papier

Wilt u ook weten wat u zou kunnen printen in Goes, bij deze drukkerij? Kijk dan eens op de website voor alle opties: drukkerij-goes.nl. 

Slim omgaan met papier

Ik juich het wel toe dat mijn kinderen steeds minder met papier hoeven te werken op school. Wat mij betreft zijn we zuinig op papier. Dat beoogt de printer bij ons in de buurt ook, en dat vind ik een goede zaak. Thuis kun je slim omgaan met papier door weinig tot niets te printen en oud papier netjes weg te brengen naar een afvalstation. Daarnaast gebruiken we thuis ook oude papieren als kladpapier. Ik vind het belangrijk bij te dragen aan het behoud van het milieu en probeer dan ook zoveel mogelijk te recyclen. Zelf een printer kopen past daar niet bij, in mijn ogen. Daarom maken we af en toe gebruik van de drukkerij Goes, en dat werkt uitstekend voor ons! Ik kan het iedereen aanraden die maar zelden een printje nodig heeft, om eens langs te gaan bij de plaatselijke copyshop. Dat is nog gezellig ook.