Als een werknemer ziek wordt, dan duurt dat in de regel niet langer dan een paar dagen tot een paar weken. Een griep duurt in principe niet veel langer dan een week, maar iemand kan zich ook een dag gewoon niet lekker voelen. Dit is voor een werkgever allemaal niet echt een probleem. Het wordt lastiger als iemand voor langere tijd ziek is en ziek blijft. Een burn-out kan bijvoorbeeld heel lang duren en in die tijd mist de werkgever zijn werknemer. Ook andere kwalen die maken dat iemand zijn of haar werk niet meer kan uitvoeren, zijn zowel voor werkgever als werknemer natuurlijk uitermate vervelend. Als werknemer heb je een vangnet in de vorm van de ziektewet, maar het is uiteraard niet wenselijk om heel dagen thuis te zitten. Als werkgever zie je ook graag dat je werknemer toch aan het werk kan gaan. Het is ook niet zo dat elke ziekte direct betekent dat je helemaal niets meer kunt doen. Als je griep hebt, dan ligt je uiteraard hele dagen in bed om goed uit te zieken. Maar je kunt natuurlijk allerlei verschillende soorten van ziek zijn. Vaak betekent dat ook dat je bepaalde dingen door je ziekte niet meer of niet goed kunt uitvoeren, terwijl je andere taken in principe prima tot een goed einde kunt brengen. Daarom kun je er bij langdurige ziekte voor kiezen om een tweede spoor re-integratie op touw te zetten. Tweede spoor re-integratie betekent heel simpel gezegd dat je een zieke werknemer op een tweede spoor zet. Hij of zij is te ziek om de taken op het eerste spoor uit te voeren, maar in principe dus wel gezond genoeg om bepaalde taken op het tweede spoor uit te voeren. Dankzij tweede spoor re-integratie blijft een werknemer dus aan het werk en dat is zowel voor de werkgever als werknemer positief. Maar tweede spoor re-integratie is wel een complexe aangelegenheid, want niemand weet van te voren echt waartoe iemand die ziek is nog in staat is. Je hebt als werkgever ook niet de expertise en de tijd om een werknemer de begeleiden tijdens een tweede spoor re-integratie. Daar heb je dus professionele hulp voor nodig. Het is immers van groot belang dat iemand met een ziekte wel op de juiste plek terecht komt waar hij of zij zijn of haar volle potentieel kan benutten. Je wilt iemand ook niet ver onder zijn niveau laten werken. Daarom doe je er goed aan om te kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding. De experts van Proficiënt Verzuimbegeleiding doen er alles aan om iemand op een efficiënte wijze te begeleiden tijdens het tweede spoor re-integratie traject.

Waarom kiezen voor het tweede spoor re-integratie traject van Proficiënt Verzuimbegeleiding

Er zijn enkele goede redenen waarom je er voor het tweede spoor traject goed aan doet om te kiezen voor Proficiënt Verzuimbegeleiding. Hieronder vind je enkele van die redenen op een rijtje:

  • Helder en inzichtelijke rapportages
  • Jarenlange ervaring
  • Landelijke dekking
  • Kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs

Het is in ieder geval een goed idee om gewoon even op de site van proficientgroep.nl te kijken voor meer informatie over Proficiënt Verzuimbegeleiding.

De 4 fases van Proficiënt Verzuimbegeleiding

Op de site van proficientgroep zie je ook meteen welke fases een tweede spoor re-integratie doorloopt. Het traject begint met een intake. Vervolgens wordt de aanbodverstrekkende fase doorlopen. De derde fase bestaat uit oriëntatie en sollicitatie en tot slot is er in fase vier sprake van het daadwerkelijke werk en de nodige nazorg. Neem daarom gerust contact op met Proficiënt Verzuimbegeleiding.