Mijn vrouw en ik zijn niet lang getrouwd geweest. Achteraf heb ik het idee dat we gewoon te snel in het huwelijksbootje gestapt zijn. De spanning in onze relatie zorgde ervoor dat we ons onoverwinnelijk voelden en dat we heel de wereld aankonden. We reisden samen, hebben samen een groot bedrijf opgezet en we kregen twee kinderen in zes jaar huwelijk. Maar na slechts zes jaar brak de bubbel. Mijn vrouw was tijdens ons huwelijk vijf keer vreemdgegaan (of vaker, dat weet ik natuurlijk nooit zeker) en stuurde al redelijk snel aan op een echtscheiding. Vervelend, vooral omdat zij direct wilde praten over geld en bezittingen, terwijl ik nog bezig was met het wennen aan het idee van een scheiding. In Enschede een echtscheiding meemaken, wie had dat gedacht? Nou, meer mensen dan ik dacht. Toen ik de advocaat in Enschede voor echtscheidingen sprak, bleek dat tegenwoordig net zoveel mensen scheiden als trouwen. Een situatie waar ik maar moeilijk begrip voor kan hebben. Gelukkig kon in Enschede de echtscheiding snel en gemakkelijk geregeld worden door de Echtscheiding Advocaat Camps (campsadvocatuur.nl). In Enschede een echtscheiding regelen kan overigens helemaal niet zonder advocaat, want het is de advocaat die in Enschede de echtscheiding in moet dienen. Maar dat was het moeilijke moment niet.

In Enschede de echtscheiding regelen – of eerder een vechtscheiding

Toen in Enschede onze echtscheiding uitliep op een vechtscheiding, kwam ik er al snel achter dat iedereen in de buurt er een mening over had. De meningen vlogen over en weer:

  • Ik zou een slechte partner geweest zijn vanwege mijn bedrijf;
  • Mijn vrouw was de boosdoener omdat zij vreemdgegaan was;
  • Mijn vrouw zou mij alleen gekozen hebben voor mijn geld;
  • In Enschede een echtscheiding was taboe en kon niet;
  • Wat betekent dit voor de toekomst van de kinderen?

Ik werd er letterlijk ziek van en ik ben blij dat mijn advocaat in Enschede de echtscheiding in goede banen kon leiden. Vooral omdat mijn nu ex-vrouw geen compromissen wilde sluiten en de spanning alleen maar verder op liet lopen. Het werd er een waar drama door waarbij mijn advocaat in Enschede de echtscheiding meerdere malen opnieuw heeft moeten bespreken met de tegenpartij om mijn belangen te kunnen behartigen. Ik weet niet wat ik over zou hebben gehouden zonder mijn advocaat, echt ontzettend goed geregeld op een professionele en afstandelijke manier zonder mij daarbij uit het oog te verliezen. Kan ik van mijn ex-vrouw helaas niet zeggen.

En na de echtscheiding?

Na de echtscheiding die een vechtscheiding werd, ben ik nog lang niet klaar met het inzetten van mijn advocaat. Mijn ex-vrouw heeft namelijk de voogdij over de kinderen opgeëist en probeert er nu voor te zorgen dat ik mijn zoon en dochter niet meer mag zien. Ik heb werkelijk geen idee waarom zij dit doet, het is niet dat ik een slechte vader geweest ben of dat ik ga proberen mijn kinderen tegen mijn ex-vrouw op te zetten. Helaas is het echter zo dat alles goed geregeld is voor de vrouwen die uit een echtscheiding komen en dat de mannen een beetje op de tweede plek zijn geraakt. Alsof wij ons leven makkelijker weer op kunnen pakken. Mijn advocaat is druk om te regelen dat mijn ex-vrouw dit niet rond kan krijgen en hij stelde zelfs voor om het voogdijschap aan te vechten, mede omdat mijn ex-vrouw zich in de rechtbank bijzonder asociaal en ontoerekeningsvatbaar gedragen heeft. Of ik daarmee bezig ga, weet ik nog niet, want daar heb ik nu even niet de energie voor.