Iedereen die wil bouwen of verbouwen, moet hiervoor middels een bouwaanvraag een vergunning voor krijgen van de gemeente. Je mag niet zomaar een nieuw huis neerzetten, dat zal bij iedereen wel bekend zijn. Eerst moet je een ontwerp hiervoor indienen bij de gemeente, zodat deze hierover een oordeel kan vellen. Als het bouwontwerp niet voldoet aan de regels die in de betreffende gemeente hiervoor zijn opgesteld, dan zal de bouw niet door kunnen gaan. Dit is een regeling die eigenlijk alom bekend is. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook een bouwaanvraag opgesteld moet worden voor een vergunningsaanvraag bij een verbouwing. Verbouwingen kun je lang niet altijd zomaar doen. Als het alleen binnenshuis is, dan is er eigenlijk nooit een probleem. Datzelfde geldt op het moment dat je iets alleen maar vernieuwd en het uiterlijk en de afmetingen van de woning verder hetzelfde blijven. Het is echter een ander verhaal op het moment dat je bijvoorbeeld een heel deel aan je huis aan wilt gaan bouwen of wanneer je een dakkapel wilt gaan plaatsen. Dit zijn zulke grote veranderingen dat een bouwaanvraag noodzakelijk is. Niet alleen omdat de gemeente een oordeel moet kunnen vellen, maar ook omdat directe buren de mogelijkheid moeten hebben om bezwaar in te dienen. Hun woongenot kan immers aangetast worden door jouw verbouwing.

Bouwaanvraag goed opstellen

Natuurlijk wil jij graag zo snel mogelijk aan de slag gaan met de bouwklus. Het is daarom van belang om een goede bouwaanvraag op te stellen. Om hierin precies die dingen te zetten die de gemeente wil weten om jouw plan te kunnen beoordelen. Als zaken voor hen niet duidelijk zijn, dan zullen zij eerst navraag willen doen en dat betekent dat het nog weer langer duurt voordat jij duidelijkheid hebt. Heb jij je bouwaanvraag echter keurig in orde, voldoet deze aan wat zij willen weten, dan krijg je ook sneller te horen of alles goedgekeurd wordt. Je hebt zelf dus deels de hand in hoe snel je uitsluitsel krijgt over het al dan niet door kunnen gaan met de bouwplannen die je gemaakt hebt. Maar hoe weet je nu of je alles vermeld hebt wat je zou moeten vermelden? En hoe weet je nu of jouw aanvraag kans van slagen heeft of dat deze hoe dan ook niet aan de eisen voldoet? Hier kun je wel wat deskundige hulp bij gebruiken, dat maakt het opstellen van een bouwaanvraag een stuk gemakkelijker!

Laat je begeleiden door BBAN

Wil jij er zeker van zijn dat jij een bouwaanvraag indient die aan alle eisen voldoet? Dan moet je zeker de hulp van BBAN inschakelen! Dit bedrijf kan jou tijdens het hele bouwproces helpen, van begin tot eind. Een van de dingen die zij voor jou kunnen doen, is het opstellen van de bouwaanvraag, zodat de gemeente kan beoordelen of deze voldoet aan:

  • de gemeentelijke bouwverordening
  • de welstandsnota
  • de constructieve veiligheidseisen

Maar dit is niet het enige dat zij voor jou kunnen doen, zoals je op bban.nl kunt lezen, kunnen zij jou echt met alle aspecten die bij bouwen of verbouwen aan de orde komen helpen. Zo kunnen zij jou bijvoorbeeld helpen met het vinden van een tekenaar, architect, aannemer en bouwbedrijf. Is het bouwproces eenmaal begonnen, dan kunnen zij controleren of alles volgens schema en plan verloopt. En ook als alles opgeleverd is, is hun werk nog niet klaar. Dan zullen zij namelijk waar nodig nazorg leveren. Is bijvoorbeeld iets niet naar afspraak uitgevoerd, dan kunnen zij er voor zorgen dat dit alsnog zal gebeuren. Van bouwaanvraag tot oplevering, BBAN kan je bij het hele bouw- of verbouwproces helpen!