Contact opnemen met de klantendienst, maar dan makkelijkerWe hebben als ondernemers elke dag te maken met bepaalde uitdagingen.

  • Het optimaliseren van processen
  • het inzetten van personeel
  • het aantrekken van nieuwe mensen
  • en het vinden van klanten

We hebben door de jaren heen ook een groot aantal leveranciers aangetrokken van diensten en producten, waarmee we zelf klant geworden zijn bij verschillende ondernemingen. Op zich geen enkel probleem, tot er een verhuizing geregeld moest worden. Het bleek een hel te worden, want we wilden de bestaande contracten met onze leveranciers omzetten maar hadden geen digitaal adresboek. De adressen en telefoonnummers van de klantendienst die we wel hadden, bleken niet meer te kloppen. Dus het werd heel veel zoeken en dan kom je ineens een vreemd feit tegen. Het zoeken van de telefoonnummers van de klantendienst van elk bedrijf kostte ons veel meer tijd dan we dachten. Lang niet alle websites vermelden het nummer van de klantendienst, en websites over een bepaald bedrijf hadden de informatie niet bijgewerkt waardoor de gegevens alsnog niet correct waren en we nergens uit kwamen. Maar dat veranderde toen we gewezen werden op de mogelijkheden die BE Klantendienst mogelijk maakt. Via be-klantendienst.be kom je ook als ondernemer binnen de kortste keren aan het correcte nummer.

De klantendienst bereiken voor een verhuizing

Het doorgeven van een verhuizing via de klantendienst was bij bijna alle bedrijven mogelijk. Een enkele keer vertelde de klantendienst dat we dit zelf moesten doen op de website, maar ook daar werden we prima bij geholpen. Hadden we eerder alle nummers van de klantendienst kunnen vinden, dan had ons dit veel geld en tijd bespaard. In ons geval zijn sommige contracten namelijk door blijven lopen omdat de opzegging of verhuizing te laat doorgegeven werd. Daarom hebben we nu de tijd genomen om iedereen te wijzen op BE-klantendienst, die het zoeken naar het servicenummer gewoon makkelijker en sneller maakt. Handig wanneer je snel een nummer nodig hebt of wanneer je gewoon geen zin of tijd hebt om een complete zoektocht over het internet te verrichten om het juiste nummer te vinden. Voor ons betekende het dat we eindelijk de streepjes konden zetten op de lange lijst met bedrijven die we moesten bereiken. Pas daarna konden we aan de slag met het informeren van onze klanten, zodat we daarna ook eens echt konden beginnen met het regelen van de verhuizing en de invulling van de nieuwe ruimte.

Waarom zijn we verhuisd?

Veel mensen en bedrijven hebben ons gevraagd waarom we verhuisd zijn. Zeker met het oog op de centrale locatie die we hadden in Antwerpen is het niet de meest logische keuze zo op het eerste oog. Toch was de centrale locatie in de stad juist de reden waarom we verhuisd zijn. Qua bereikbaarheid zorgde de locatie namelijk voor problemen voor onze medewerkers, klanten en leveranciers. Waar we ooit een bedrijf waren met vooral contacten en klanten binnen Antwerpen, hebben we tegenwoordig een veel langere lijst aan mensen die niet in Antwerpen wonen. Door een locatie te kiezen die niet in de stad zelf ligt maar op een bedrijventerrein, wordt het makkelijker om ons te vinden. Ook is het nu mogelijk om met grotere wagens naar ons pand te komen, of een aanhanger mee te nemen. Onze leveranciers zijn in ieder geval erg content met de locatie omdat zij nu gewoon met de vrachtwagen naar ons kunnen komen en alles gemakkelijk kunnen lossen en weer weg kunnen rijden zonder te berekenen wanneer zij uit de smalle straten kunnen komen. Een echte verademing voor alle mensen dus die met ons bedrijf te maken hebben.