Soms is het niet zo makkelijk om eruit te halen wat erin zit. Soms heb je hulp nodig om jouw capaciteiten optimaal naar voren te laten komen. Laten we eerlijk zijn: iedereen heeft iets in zich en iedereen kan zich ontplooien tot een ster. Zolang je maar weet waar je kracht ligt en je kiest voor de juiste training netwerken. Dat is van groot belang, want natuurtalenten moeten vaak even iets bijgeschaafd worden voordat je er echt mee kunt knallen. Kijk bijvoorbeeld naar een talent met aanleg voor talen. Zonder de juiste cursussen, training netwerken of instructies blijft het bij een talent wat nooit een kracht wordt. Kijk daarom eens naar jezelf en vraag je af welke krachten jij verder zou moeten trainen om de persoon te worden die diep in jou verscholen zit. Wat wil je, wat kun je en wat kun je leren om verder te komen binnen jouw loopbaan of wat jij bent als mens? Er ligt altijd ruimte voor groei. En ja, ik weet heel goed waar ik het over heb. Twee jaar leden was ik iemand met capaciteiten, vandaag de dag ben ik presentator op de Nederlandse televisie en kan ik mijn krachten benutten als geen ander dat kan.

Gegroeid door training netwerken

Ik ben gebruik gaan maken van training netwerken van Lion.Academy (lion.academy). Ik wist dat ik presentator wilde worden en wilde groeien en wist dat ik het kon. Maar ik kon niet goed omgaan met de zenuwen en alle media-aandacht was ook geen pretje. Ik wist niet welke voet ik eerst vooruit moest zetten, om het eens met andere woorden te zeggen. Maar in mij groeide het verlangen om te knallen, om de schijnwerpers op te zoeken en te doen wat ik al zolang wilde. Iets hield me tegen, totdat ik de training netwerken bekeken had van Lion en wist dat ik hier mezelf kon ontplooien. Na een zesdaagse training met veel feedback en een zeer enthousiaste trainer wist ik dat ik een ander persoon geworden was. Ik was geworden wie diep in mij zat. Ik besloot direct een open sollicitatie te sturen naar een mediaproducent met een compleet filmpje en uiteraard de referenties van de training netwerken. Dat was succesvol. Ik werd direct uitgenodigd op gesprek en nog geen maand later kon ik beginnen met mijn eigen show op televisie.

Ga aan het werk met jezelf

Sindsdien ben ik een groot voorstander van training netwerken. Dagelijks hoor en lees ik mensen die zeggen dat zij zo graag meer willen maar niet weten waar zij moeten beginnen. Het is heel simpel, begin met de training netwerken en werk aan jezelf zodat je aan de slag kunt met de capaciteiten die je al die tijd al had maar niet benut hebt. Ga je naar Lion, dan word je direct in contact gebracht met een journalist, kom je voor een zaal vol mensen te staan en weet je direct wat de gevolgen zijn van de training netwerken. Wil je verder komen en ben je niet tevreden met de plek waar je nu bent? Heb je altijd het idee gehad dat je voorbestemd bent om meer te doen dan je nu doet? Dan is het aan jou om de eerste stappen te zetten. Er is niemand anders die dit voor je kan doen. Jij moet:

  • Een netwerk opbouwen;
  • Je capaciteiten laten groeien;
  • Worden wie je echt bent.

Hoe eerder je hiermee begint, hoe verder je netwerken en capaciteiten kunt laten groeien. Wacht niet tot morgen, stel het niet langer uit, maar zorg ervoor dat jouw leven wordt wat het kan zijn.