De afgelopen zomer hebben we zeer veel zon gehad en daardoor hebben we niet door gehad dat ons dak aan het verslechteren was. Er is natuurlijk weken geen regen gevallen en we wonen in een wat ouder huis, dan weet je niet wat voor effect het weer op je dak heeft. In ons geval heeft het resulteert in een aantal problemen die samen voor lekkage zorgde. Hierbij ging het om:

  • Gebarsten dakpannen
  • Vergaan hout
  • Versleten loodslabben

We waren dus eigenlijk al langer toe aan dakonderhoud in Zwijndrecht, maar toen het de eerste keer flink begon te regenen, toen kregen we pas echt door dat het dakonderhoud in Zwijndrecht echt wel nodig was en dat dit niet om klein onderhoud ging, maar om groot en grondig onderhoud van het dak.

Dakonderhoud in Zwijndrecht door een expert

Direct bij de constatering van de lekkage hebben we op internet gezocht naar dakonderhoud in Zwijndrecht en daarbij zijn we op jb-dakbedekking terecht gekomen, de website van J&B Dak- en Totaalonderhoud. Dit is een gespecialiseerd bedrijf dat daken en ander vastgoed onderhoudt in Zwijndrecht en omstreken. Ze zijn zelf ook gevestigd in Zwijndrecht wat het voor ons natuurlijk alleen maar makkelijker maakte om deze firma in te schakelen. We hebben ze gebeld en uitgelegd dat wij dringend dakonderhoud in Zwijndrecht moeten laten uitvoeren om verergering van het probleem te voorkomen. Het liefst zouden we dat doen binnen een onderhoudscontract, zodat we ook na het oplossen van dit probleem verzekerd blijven van preventief dakonderhoud in Zwijndrecht. Dit bleek geen enkel probleem. J&B Dak- en Totaalonderhoud is bij ons over de vloer geweest en heeft met ons de lekkage bekeken en geconstateerd dat dit een typisch geval van achterstallig onderhoud is. Het onderhouden van een dak is iets waarover niet lichtzinnig gedacht moet worden, zeker niet bij een huis als het onze. Wij zijn daar in eerste instantie best van geschrokken, want het betekent eigenlijk dat de problemen veel erger hadden kunnen zijn. Gelukkig waren we met J&B Dak- en Totaalonderhoud verzekerd van de juiste expertise om ervoor te zorgen dat dit niet meer voor gaat komen.

Renovatie en onderhoud aan ons dak

Het dakonderhoud in Zwijndrecht ging van start, waarbij direct de grootste problemen zijn aangepakt. We hadden geluk dat het weer ons goed gezind was en dat de werkzaamheden daardoor voorspoedig konden verlopen. Het dakonderhoud in Zwijndrecht heeft zich gericht op de slechte plekken op het dak, waarbij gecontroleerd is welke plekken er, naast de locatie van de lekkage, ook slecht aan toe waren. Er bleken veel risicovolle plekken aanwezig te zijn en daarom is er op grote schaal renovatie uitgevoerd op ons dak, waarbij veel delen simpelweg vervangen moesten worden en waar enkel reparatie zou volstaan, zou dat worden uitgevoerd. We hebben ervoor gekozen een groot deel van de dakpannen te vervangen, veel hout is vervangen en de loodslabben, met name die rondom de schoorsteen en de dakkapel, zijn geheel vervangen. Dit heeft wel even geduurd, maar het resultaat beloofde al snel zeer mooi te worden en nu de werkzaamheden zijn voltooit kunnen we niet anders zeggen, dan dat het uiterst professioneel en zorgvuldig is uitgevoerd. Nu hebben we met J&B Dak- en Totaalonderhoud een onderhoudscontract afgesloten voor periodiek dakonderhoud in Zwijndrecht en dat is voor ons een hele zorg minder. Wij zijn er nu van verzekerd dat we de herfst en de winter goed zullen doorkomen en de komende jaren het dakonderhoud in Zwijndrecht kunnen laten uitvoeren, om zo ons huis en ons dak in optimale staat te behouden. We raden dan ook iedereen aan die een oud huis heeft om dakonderhoud niet te onderschatten.