Als je tapijt in je huis hebt, dan heb je dit vast ook weleens schoon moeten maken. Een tapijt in huis kan natuurlijk een hele leuke uitstraling geven, maar als het vies wordt, dan is schoonmaken vaak een heel karwei. Misschien heb je weleens een glas wijn op het tapijt laten vallen, of heeft je nieuwe puppy er misschien een ongelukje op gehad. Je zoekt naar allerlei middeltjes, je dept en wrijft de plek schoon, maar niets schijnt te helpen. Je tapijt reinigen is dan ook zeker geen gemakkelijke klus. Je kunt je tapijt namelijk niet even in de wasmachine doen. Gelukkig kun je met de juiste middeltjes gemakkelijk zelf je tapijt reinigen. 

Gemakkelijk zelf je tapijt reinigen 

Wil je zelf je tapijt reinigen, dan heb je daar een aantal mogelijkheden voor. De meest gebruikte methode is het gebruiken van schoonmaakmiddelen. Deze breng je aan op de vlek en schrob je er vervolgens met een borstel in. De vlek lijkt verdwenen te zijn en je tapijt lijkt schoon, maar niets is minder waar. Normaal gesproken zou je iets waar je schoonmaakmiddel of zeep op aanbrengt eerst nog naspoelen met water om alle resten schoonmaakmiddel af te spoelen. Bij je tapijt is dit natuurlijk niet mogelijk. Dit heeft als gevolg dat de schoonmaakmiddelen in je tapijt achterblijven. Dit hoopt zich na elke schoonmaakbeurt op, wat ertoe zal leiden dat je tapijt er lang niet meer zo goed uit zal zien als aan het begin. Hetzelfde geldt voor de poeders die je op je tapijt kunt sprenkelen. Deze poeders dien je na het aanbrengen weer op te zuigen met je stofzuiger, maar veel van deze poederdeeltjes zullen in je tapijt achterblijven. Je tapijt ruikt en oogt in eerste instantie weer fris en schoon, maar op de lange termijn zal ook bij deze methode je tapijt worden aangetast. Er zitten dus genoeg nadelen aan zelf je tapijt reinigen: 

  • Lange droogtijd 
  • Kan veel tijd in beslag nemen 
  • Minder goede resultaten dan bij professionele reiniging 

Betekent dit dan dat je niet zelf je tapijt reinigen kunt? Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Er zijn een aantal correcte manieren waarop je zelf je tapijt schoon kunt maken, als je dit liever niet door een professioneel schoonmaakbedrijf laat doen. Je kunt bijvoorbeeld speciale thuisreinigingsmachines gebruiken. Deze vind je veelal in elektronicawinkels. Dit zijn eigenlijk dezelfde soort machines die professionele reinigingsbedrijven ook gebruiken, maar dan minder krachtig. Het apparaat brengt water met een beetje schoonmaakmiddel aan op het tapijt, waarna het meteen weer opgezogen wordt. Zo trek je al het vuil uit je tapijt en wordt het ook meteen droog gezogen. Deze machines kun je overigens ook huren bij de bouwmarkt. Bij het gebruik van dit soort machines is het echter wel belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zo is het belangrijk dat je niet te veel water en niet te veel schoonmaakmiddel gebruikt. Wanneer je te veel water gebruikt, dan blijft je tapijt veel te lang nat en moet je veel meer moeite doen om al dit water op te zuigen. Te veel schoonmaakmiddel is ook niet goed, omdat je dit erg lastig uit je tapijt krijgt. 

Maak zelf je tapijt weer schoon of laat dit doen door Cinco Cleaning 

Wil jij nu ook zelf je tapijt reinigen? Dat is heel goed te doen, mits je de juiste apparatuur en juiste middelen gebruikt. Je tapijt reinigen kun je gemakkelijk zelf doen met een thuisreinigingsmachine. Kijk voor meer handige informatie en tips op https://www.cincocleaning.com/zelf-tapijt-reinigen/. Laat je liever je tapijt reinigen door een professional, schakel dan Cinco Cleaning in.