Een vakantiehuis in Frankrijk. Een tijd geleden, toen ik nog op de basisschool zat ben ik op vakantie geweest naar Frankrijk. Vanaf dat jaar, groep vier van de basisschool, zijn we elk jaar naar Frankrijk geweest. Zowel naar Zuid- als Noord-Frankrijk. Het verschil tussen beide gebieden is groot, zo is ook het verschil in kwaliteit tussen vakantiehuizen ontzettend groot. Wij stonden een aantal jaren geleden op campings en zaten in kleine huisjes. Mijn ouders en ik hadden altijd de wens om in een vakantiehuis te overnachten. Dit was helaas bijna niet mogelijk omdat we met z’n drieën of vieren op vakantie gingen. In die tijd was het vooral zo dat vakantiehuizen geboekt konden worden door vijf of meer personen. Gelukkig heb ik inmiddels een volwassen leeftijd bereikt en kan ik op vakantie gaan met vrienden. Een vakantiehuis in Frankrijk huren met vrienden is wat ik nu wil. Ik ben op zoek gegaan naar goede websites om een vakantiehuis te huren. Daarnaast ben ik ook gaan zoeken naar ervaringen van mensen om me heen: wat is een goede manier om een vakantiehuis in Frankrijk te vinden? Frankrijk is een drukbezocht land: er gaan jaarlijks een heleboel mensen naar Frankrijk, zowel naar de noordkant als de zuidkant. Na wat rondvragen kwam ik terecht op de site van Interhome: www.interhome.be/frankrijk. Iemand die ik ken van mijn studie raadde deze site aan. Waarom? Met name vanwege de volgende punten:

  • Ze hebben het grootste aanbod gecontroleerde woningen
  • Ze beschikken over service ter plaatse en een 24/7 hulplijn
  • Vakantiehuizen specialist zijn ze al sinds 1965 (klanten boeken hier blijkbaar graag)

Dit is wat de website vermeld en waarom deze geschikt is om een vakantiehuis in Frankrijk te boeken. Er staan op dit moment bijna 6300 vakantiehuizen op de site. Dit hadden wij vroeger niet kunnen voorspellen. Er moet nu in ieder geval wel wat tussen zitten.

Een vakantiehuis in Frankrijk geboekt. Wat nu?

Na het boeken van een vakantiehuis in Frankrijk, of voor het boeken van een vakantiehuis in Frankrijk is het natuurlijk de bedoeling om Frankrijk als land te bekijken. De een geeft de voorkeur aan informatie bekijken voordat ze een vakantiehuis boeken, de ander (iemand zoals ik) weet zeker dat hij of zij naar Frankrijk wil en boekt eerst het huis. Vervolgens start dan de zoektocht naar de omgeving. Wat is er te doen in de buurt van het vakantiehuis? Heb ik een auto nodig of huur ik fietsen? Of toch allebei? Er is een heleboel mogelijk in een land als Frankrijk. Maar het begint allemaal met het boeken van een vakantiehuis in Frankrijk. Pas dan staat de vakantie vast, tenzij er nog een vlucht moet worden geboekt natuurlijk. Er komt al met al een heleboel kijken bij het boeken van een vakantie. Maar via Interhome wordt het boeken van een vakantiehuis in Frankrijk een stuk makkelijker. Dit zorgt er voor dat er in ieder geval een deel van de zorgen verdwijnt! 

Last minute

De categorie vakantiegangers dat onbesproken is gebleven is die van de last-minute vakanties. Dit zijn de personen die tijdens een diner of een gezellig avondje borrelen tot de conclusie komen dat ze er even tussenuit willen. We hebben allemaal wel eens dat gevoel na een drukke en intensieve werkweek. Het is vervolgens de vraag wat we met dat gevoel doen. Geven we hieraan toe? Dan kunnen we ook via Interhome een vakantiehuis boeken. Deze heeft namelijk de mogelijkheid om een last-minute vakantie te boeken. Op dit moment staan er bijna 240 last-minute aanbiedingen naar Frankrijk op de site. Deze is dus alles behalve beperkt en sluit aan bij de wens van de last-minute kiezer.