Sim onlyBen jij ook zo zat van de hoge maandelijkse telefoonkosten die je hebt? Overweeg dan eens om te kiezen voor sim only! Veel mensen realiseren zich onvoldoende dat je bij veel abonnementen maandelijks een flinke bijdrage betaalt in de kosten van de zogenaamde gratis smartphone die je er bij krijgt. Het klinkt altijd zo mooi: een gratis telefoon bij het abonnement dat je afsluit. Maar die aanschafprijs zit feitelijk gewoon verwerkt in je abonnementsprijs. Ook de toestellen die je ieder jaar of iedere twee jaar zo gratis kunt krijgen, betaal je op die manier dus feitelijk wel. Hier heb je met sim only geen last van. Je betaalt dan daadwerkelijk alleen maar voor het bellen, sms’en en internetten! Daardoor liggen de maandelijkse tarieven hiervan dan ook een stuk lager en dat is natuurlijk fijn! Wie wil er nu immers niet minder betalen voor dergelijke zaken en meer geld overhouden voor andere leuke dingen? Het is dan ook zeker de moeite waard om eens na te gaan of een sim only voor jou niet ook een veel betere oplossing is!

Kies je toestel met sim only

Sommige mensen zien het als een nadeel dat je bij sim only geen toestel erbij krijgt, maar financieel gezien biedt het in veel gevallen dus zeker voordelen! Daar komt bij dat je bij een abonnement met gratis telefoon vaak niet heel veel keus hebt in wat voor merk of model dit is. Vaak kun je alleen maar kiezen uit de allernieuwste exemplaren, wat de prijs nog verder opdrijft. Als jij helemaal niet de behoefte hebt aan het nieuwste model dat op de markt is, dan heb je dus veel meer aan sim only. Je kunt dan een eerder model kopen, dat vaak een stuk lager geprijsd is en zo ben je op termijn dus echt een flink stuk voordeliger uit. Ook is dit interessant als jij een heel specifieke voorkeur hebt voor merk en type, je kunt dan gewoon een simlock vrij exemplaren uitkiezen en daar je eigen abonnement of prepaid bij kiezen. Zo heb je dus veel meer keuzemogelijkheden en ook dat is natuurlijk een voordeel. Daar komt bij dat jij misschien wel veel langer met je smartphone wilt doen en dus helemaal niet zit te wachten op ieder jaar een nieuw exemplaar bij je abonnement. Allemaal redenen waarom sim only steeds populairder wordt bij steeds meer mensen!

Vind beste optie

Als je een sim only af wilt sluiten, dan valt er echt wel wat te kiezen! Er zijn heel veel verschillende providers die dit aanbieden en dat is mooi, want dan heb je ook echt iets te kiezen. Maar dat heeft ook weer een nadeel, want soms zie je dan door de bomen het bos niet meer. Welke provider past nu het best bij jou en heeft de voordeligste tarieven? Dit kan best lastig zijn om te achterhalen, daarom is het zo fijn dat je gebruik kunt maken van simonly, een uitstekende vergelijkingssite op dit gebied. Je kunt hier aangeven aan welke eisen jouw ideale sim only moet voldoen, namelijk:

  • hoeveel data je wilt kunnen gebruiken
  • hoeveel minuten je per maand kunt bellen
  • hoe lang de contractduur mag zijn
  • of je 3G of 4G wilt hebben

Door dit allemaal in te stellen op jouw voorkeuren, krijg je een lijst van aanbieders die hier het best bij passen. Je ziet zo in een oogopslag welke provider het best past bij jouw wensen en wie het voordeligste tarief hiervoor vraagt. Als je een sim only abonnement zoekt dat bij jou past en dat voordelig is, dan moet je dus eens kijken op simonly.com!